Posted by: hijaz2402 | Mac 8, 2010

Abg Long Pindah…

Dari kiri : Aku, Fiz_se, Waktong, Indah & Naeila tgh2 syok bersembang sebelum acara kerahan tenaga bermula

Dari kiri : Aku, Fiz_se, Waktong, Indah & Naeila tgh syok2 bersembang sebelum acara kerahan tenaga bermula

Ahad (6 Mac 2009), aku ke taman maluri cheras utk tolong sedara hafez MBTE @ abg long pindah lokasi dari kuantan ke tapak barunya di kepong.. Aku, indah, fiz_se ngan waktong btolak ke sana pukul 8 pagi & sampai kat sana ngam2 pukul 9 pagi.. Naik MAN 18313 milik sedara fiz_se, sedap oo layan belon dia, kene plak aku ngan waktong yang dok seat blakang, jenis geng2 BTM maksima punya.. X lama lpas kitorang sampai umah moyang abg long, si naeila sampai dengan yu-chai putihnya…Sebelum btolak ke kepong, abg long talipon dulu lori yg dok bawak barang2 dia tu… Alih2 lori tu baru smpai kat maran… Lama lagi la jawabnye nk smpai kolumpo… So kitorang pon pegi la lepak kat pasarakyat dulu untuk acara shoot gmbor sementara menunggu lori tersebut smpai….

Antara bas-bas yang berada di pasarakyat semasa kedatangan kami

Lepas amik gmbo sikit2, kitorang cadang nk gi mencekik dulu… Tp blom pun sempat kitorang cekik, kitorang dimaklumkan yg lori tu dah pun sampai gombak… So kitorang pegi la jemput lori tu dulu (drebar tu x kenal jalan kolumpo ni) & trus bawak barang2 ke kepong… Selesai je urusan pindah memindah tadik, abg long blnje makan kat kdai makan area kepong tu… Lepas tu, sambung balik acara shoot gmbor bas yg tergendala tadik… Destinasi pertama kitorang, depoh eltabina kat batu caves…

Seterusnya kitorang menuju ke gombak, di mana terletaknya depoh mutiara, mahligai dan budaya…. Sedikit tangkapan semasa di depoh mutiara..

Di depoh budaya plak….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: