Posted by: hijaz2402 | Mac 5, 2010

Mata oh mata, apakah engkau belum mahu terlena….

Sudah agak lama aku tak update blog aku ni… Orang nk wat blog, aku pn nk join sama…alih2 blog org lain cemerlang dengan jayanya, blog aku ntah ke mana2….Sorry wordpress, huhu

Masa aku taip ni, jam dh mnunjukkan pukul 5.14 am…maknanya semalaman aku tak tido…Tadi ade la jugak aku dok bsembang ngan housemate aku faiz, mcm2 citer la yg kuor…Mnguap tu mnguap la jugak, tapi mata ni xmau lelap2 jugak…adeihh, ni  pas subuh ni mmg aku qada’ tido balik nih… =P

Sembang ngan faiz tadi, membuatkan aku terpikir, sape aku kat dunia ni…Pasal apa aku ada kat sini…Apa yang dimaksudkan dengan daripada tiada kepada ade…huihh, x tcapai akal aku pikir sume ni..tp tu la kan, kalo dia x cite, aku pn xkn tanya, memang aku xkan tau pasal sume ni…huhu

Bile aku tengok gambor ni, teringat aku kat satu lagu yang pernah menjadi kesukaan aku suatu masa dulu

Zainal Abidin – Hijau

Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Dia dicemar manusia
Yang jahil ketawa

Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari

Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang

Dewasa ini kita saling merayakan
Kejayaan yang akhirnya membinasakan
Apalah gunanya kematangan fikiran
Bila di jiwa kita masih lagi muda
Dan mentah
Ku lihat hijau

Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat

Korupsi,opresi,obsesi diri
Polusi,depressi,di bumi,kini

Oh..anok-anok
tokleh meghaso mandi laok
Besaing,maing ghama-ghama
Ale lo ni tuo umurnyo bejuto
Kito usoho
Jauhke dari malapetako
Ozon lo ni koho nipih nak nak aghi
Keno make asak
Hok biso wei,pasa maknusio
Seghemo bendo-bendo di dunio
Tokleh tehe
Sapa bilo-bilo


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: